Säljes:

Säljer 4 fina Centerlinefälgar (kopior) 6,5x15" Pris 2900kr för alla fyra.
Säljer även 2 st DOT märkta slicks. MH Racemaster. Begagnade,men mycket kvar. 1500kr för båda.
Fälgarna är nu sålda till Köpenhamn.
Däcken är sålda till Stockholm.



Instrumentpanel

Instrumentpanelen är nu monterad med Autometer mätare.Kolfiberpanelen är tillverkad av http://composite-design.se/ Tack Fredrik W. !! Jag gillar strukturen och styrkan på materialet. Jag använde bandsåg för att forma panelen.Blev väldigt snopen när det blixtrade vid sågningen och slet ut sågbladet efter bara 2 meter sågning. Otroligt starkt material.



Kronhjul

Då var det så dags för kronhjulet att gå till viktväktarna.
Original kronhjul väger 2100 gram.
Lättat kronhjul väger 1888 gram. Viktbesparing hela 212 gram !-Härligt !





Växellådsbygge

Växellådsbygget är igång. Väntar på spolen som är påväg ifrån Californien. Lättningen innefattar även växellådans inre delar. Bilderna visar drev och skiftgaffel som är lättade.
Lättade drev !
Närbild på 4:ans drev. Mycket arbete är nerlagt.Drevet är TIG-svetsat på axeln istället för kil.
Original skiftgaffel.
Skiftgaffel,hålborrad och med påsvetsade och slipade klackar för minimalt glapp.
Viktbesparing,-37 gram.



Mellanhusfäste

Dagens övning:
Att svetsa fast ett mellanhusfäste. Viktigt vid rivstarttävlingar att växellådan siter fast ordentligt.
Bild på laserskuret fäste.
Växellådan monteras helt stumt.Ingen gummi eller polyurethan upphängning. På bilden syns även gafflarnas förstärkning upp i störtburen.



Framvagnens nya fastsättning.

Då framvagnen inte längre går att montera i ramhuvudet eftersom detta är borttaget,så sitter den numera fast i buren. Till detta tillverkades tvådelade klämmor. Ena halvan svetsade jag i rören som sitter fast i buren och den andra halvan är ett överfall som skruvas. "Öronen" som skruven går igenom är laserskurna,och inte större än nödvändigt. Överfallet är som vanligt lättat genom hålborrning. Insexskruvarnas skalle är nersvarvade till ett minimum,-för att spara vikt !
Bild på fastsättningen av framvagnen.

"Racebussen"

Nu är AgentOrange loggan monterad på transportern. Tack Stickit för hjälpen, bra jobbat !
Stickit har även tillverkat text till racerbilen.
http://www.stickit.se/



Mindre än två månader kvar.

Nu är det längesedan jag skrev något om bilen. Det känns som om våren är pågång och det rycker i gasfoten. Mindre än två månader till Meca Raceway öppnar. Längtar efter doften av Trackbite !!
Det är många delar på bilen som ska monteras, dessvärre har det blivit lite försenat. Jag väntar på lite delar ännu,-men snart är det dags med slutgiltig montering av bl.a framvagnen. Instrumentpanelen  är också pågång, -i kolfiber! Lämnade lite fler detaljer hos Lanskrona Galvanoverk idag, förhoppningsvis är de klara till helgen. I slutet på förra veckan fick jag en efterlängtad låda ifrån Rally Design i England. Styvare fjädrar till Coiloversen bak, ett lättvikts racebatteri och lite andra småprylar. "Racebussen",-en VW T4 får sin logga monterad just nu. Agent Orange dragracing loggan i orange vinyl på sidan av transportern.  Ska bli spännande att se resultatet. Bild kommer när den är klar.
Foto ifrån Meca Raceway




RSS 2.0